Den poetiske løsning

date

17. maj 2022

time

19:00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

120,-

/ 60,-

kr.

Poesi som læsning af verden

Multiforestillingen Den poetiske løsning - en hyldest til den italienske digter Valerio Magrelli på Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret og på Det Italienske Kulturinstitut i København i rammen af det holstebroske lyrikarrangement Poesi på en torsdag

Med det poetiske ord som ledestjerne hylder en række kunstnere, i en ny, alternativ form gennem jazzmusik, optræden, videokunst, teater, installationer og fotografi, en af Italiens mest betydningsfulde, nulevende digtere og intellektuelle: Valerio Magrelli – anerkendt også som forfatter, oversætter og litteraturkritiker.

Med digterens antropologiske opfattelse af verden som afsæt tilbyder Den poetiske løsning en kompleks, kunstnerisk multimedial oplevelse, fuld overraskende detaljer. Den poetiske løsning er en omvandrende multiforestilling med medvirken af danske og internationale kunstnere.

 

 

Multiforestillingen er instrueret af Federica Altieri – Italien, og fra Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret medvirker Rina og Ulrik Skeel samt Ikarus Stage Arts og kan opleves på Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret i Holstebro den 17. maj kl. 19.00 og på Det Italienske Kulturinstitut i København den 19. maj kl. 19.00.

I forbindelse med arrangementet er et dobbeltsproget udvalg af Valerio Magrellis digte, oversat af Ole Meyer, blevet udgivet på forlaget Antipyrine. Udgivelsen er blevet til i samarbejde med Det Italienske Kulturinstitut.

Den poetiske løsning inviterer til digitalt pressemøde på engelsk tirsdag den 17. maj kl. 11.00. Yderligere oplysninger fås hos den presseansvarlige: Fiorenza Gherardi De Candei – tlf.: +39 328.1743236 – info@fiorenzagherardi.com. Eller Ulrik Skeel, Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret på tlf.: 22 62 41 35.

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Holstebro Kommune og Det Italienske Kulturinstitut.

YDERLIGERE DETALJER

Instruktøren, Federica Altieri, fra Associazione Culturale Appercezioni i Rom, forklarer: Valerio Magrelli undersøger med sine digte næsten fysisk samfundets tilstand af forvirrende modsætninger. Med præcision fordyber han sig i kaos. Hans sindstilstand antager en slags universalitet og bliver et menneskeligt spejl af vores tid. Med overbevisende naturlighed veksler han mellem entusiasme og angst og mellem en følelse af tomhed og en slags genfødslens vilje. Han fortryder ikke noget. Men ironien bliver mere og mere bitter, risikoen større. Begge synes nærmest at have slået rod i gentagelsen:

 

Jeg kunne prøve igen en femte gang.
Kan jeg prøve igen en femte gang?
Jeg var ved at prøve igen en femte gang.
Det er øjeblikket, der skræmmer mig mest.
Hvis jeg tænker over det, er dette den største risiko:
Gentagelsen.
Hypnotiseret af uhyret havde jeg til sidst givet op,
selvom jeg ville have prøvet og prøvet i det uendelige,
en af de små legetøjsmaskiner,
der, drevet af en fjeder, banker mod væggen
indtil udmattelse.
Idiotisk, gjort dum af udfordringen,
var jeg blind for ethvert alternativ.
Frygten var sådan, at den forhindrede mig i
at tænke på flugt, eller rettere sagt, at tænke …

Hele projektet, Den poetiske løsning, er et pilotprojekt, der udover i maj i Holstebro og København, finder sted på Det Italienske Kulturinstitut i Paris i juni.

 

I slutningen af 2022 vil Den poetiske løsning blive omarbejdet og indtræde i det flerårige, europæiske projekt, Spore.

Den avancerede, digitale teknologi, der anvendes i arrangementet, er skabt i samarbejde med en af de førende virksomheder for digital teknologi, Carraro Lab - Italien.

Medvirkende i Holstebro og København er:

Digteren Valerio Magrelli (i Holstebro med digital medvirken), skuespilleren Maria Letizia Gorga - Italien, den tysk-portugisiske skuespiller Ana Maria Bernauer, Rina Skeel og Ulrik Skeel fra Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret, de italienske musikere Ermanno Baron - trommer, Marcello Allulli – saxofon og Francesco Diodati - guitar, scenograf Francesco Bankeri - Italien, fotograf Paola Favoino - Italien, videokunstner Claudio Ammendola - Italien, presseansvarlig Fiorenza Gherardi de Candei – Italien samt Ikarus Stage Arts  – Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret og litteraturkritiker Giorgio Patrizi - Italien. Instruktion: Federica Altieri – Ass. Cult. Appercezioni, Italien

Valerio Magrelli

Valerio Magrelli

Federica Altieri

Federica Altieri

Ulrik Skeel

Ulrik Skeel

Maria Letizia Gorga

Maria Letizia Gorga