Heartburn

date

29. maj 2022

time

19:00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

120,-

/ 60,-

kr.

Cosmino Productions præsenterer:

HALSBRAND

Opføres på engelsk, polsk og spansk med engelske undertekster

To kvinder må acceptere, at den europæiske drøm om lighed er i opløsning.

Overalt oplever kvinderne ulighed. I taxaen om natten, på bænken i byen, i menigheden, i bestyrelseslokalerne og i hjemmet. De fortæller hinanden historier om barnefødsler, synger om vold og danser om overgangsalderen. De husker de løgne, de blev fortalt som børn, og de er begyndt at tvivle på, om tingene nogensinde kan blive anderledes for kommende generationer.

Med forestillingen Halsbrand vil det polsk-britiske Cosmino Productions gerne være med til på en ukonventionel måde at nedbryde tabuer omkring kvinders liv, og det gør de med udgangspunkt i bevægelse, sang, humor og dukketeater.

 

Om folkene bag:

Det polsk-britiske teater Cosmino Productions er ledet af Kuba Pierzchalski og Rachel Karafistan, og sammen har de virkeliggjort teaterdrømme i 25 år. Både Rachel og Kuba er tidligere medlemmer af det berømte polske teater Teatr Biuro Podrozy, der er vinder af blandt andet Herald Ark Angel Award og mange andre priser.

Cosmino Productions’ teaterstykker tager udgangspunkt i en blanding af traditioner fra både øst og vest, og de er blevet beskrevet som magiske, poetiske og fantasifulde. Folkene bag Cosmino håber at bruge kunsten til at krydse grænser, drømme om en ny fremtid og hjælpe til med at skabe en positiv forandring i verden.

Siden 1998 har Cosmino skabt 15 anmelderroste produktioner både alene og i samarbejde med blandt andet nationalteatret i Salzburg og Greenwich Theatre i London. Rachel Karafistan har en ph.d. i shamanisme og teater, og med det udgangspunkt har hun undervist i teater over hele verden - men med base i Berlin i dag. Hun har desuden vundet adskillige priser for sine forestillinger.

Skuespiller, musiker og komponist Kuba Pierzchalski har optrådt med Blue Man Group siden 2003, og sammen har de to nu skabt projektet Halsbrand, der havde premiere i Polen i 2022, og som altså nu kan ses på Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret.

 

Fremhævede citater:

Tak for en ildstorm af håb i mørke tider. Jeg er en gammeldags teatermand, og på aftener som denne genfinder jeg min tillid til teatrets magi som et værdigt fænomen. Kun i livet i sin mest skrøbelige form, i spændingen mellem magt og magtesløshed, findes værdigheden.

Christoff Bleidt – Theaterhaus Berlin

 

Halsbrand bevæger en fra latter til tårer. Den bobler af smerter, vrede og kærlighed. Det er en historie om kvinder, og det er min historie.

Ewa Kaczmarek, prisvindende skuespiller, Tlusta Langusta, Polen

 

Det siger publikum:

 

Sandheden er, at det var så stærkt, at jeg blev uden ord
En smuk og kraftfuld præstation, hvor sandheden nogle gange er ubærlig
Halsbrand er en følelsesmæssig rutsjebanetur
Intim og offentlig på samme tid, fordi det kommer alle ved
Jeg håber, at denne forestilling vil blive spillet ofte, for den er vigtig, nødvendig og kompromisløs