Kunsten at dø

date

16. marts 2019

time

19:00

location

Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

see map

Ticket

Kr. 120 / 60

Med og af Paolo Nani & Kristjan Ingimarsson.

De velkendte, karismatiske skuespillere Paolo Nani og Kristjan Ingimarsson er sammen på scenen i et særdeles vellykket samarbejde.

Kunsten at dø er en finurlig, på én gang underholdende og bevægende forestilling. I løbet af 90 minutter får vi tilskuere indblik i to klovners liv på toppen af ​​deres karriere, både på scenen og – især - bag tæppet. Vi forbløffes over deres veltillavede numre, røres af deres venskab og griner ad deres indbyrdes kamp. Og vi forfærdes over at få at vide - på samme tidspunkt som dem selv - at en af ​​dem er ved at dø.

Vi fornemmer tydeligt, hvordan denne kendsgerning påvirker deres liv og forhold og forsøger at forstå dem, når de tænker på døden på den måde, klovne gør. Men vi er også med til at konstatere noget, vi måske ikke har tænkt rigtigt på før: DER ET LIV FØR DØDEN!


Kunsten at dø er en 100% ordløs forestilling, fyldt med humor, rytme, musik og poesi, hvor de to medvirkende sætter deres evner og kunnen på en hård prøve. Den er en genopsætning og en ny-bearbejdning af de to anerkendte kunstneres succesfulde samarbejde fra 2003. Forestillingen har gjort sig stærkt bemærket for sin opfindsomhed og sit vovemod og ikke mindst skuespillernes uimodståelige, ekvilibristiske kropskomik. En banebrydende tragikomedie uden sidestykke. Hverken i det danske eller det internationale teaterlandskab.

'Dødkomisk. Simpelthen i verdensklasse'
***** Politiken

'to mega talentfulde komikere. .... Elegant, overrumplende, vittigt, charmerende, fængslende, dybt.'
****** Jyllandsposten

'De er vidunderlige'
****** BT

'Taknemmelighed. Dyb taknemmelighed. Det er hvad man føler, når man har oplevet "Kunsten at dø."
****** Berlingske Tidende

'Kort sagt. Verdenskomik om kunsten at leve.'
****** Urban

Nominerede til en Reumert.
NRZ Prize - Comedy Arts Festival Moers, Germany

Om de medvirkende

Paolo og Kristjan står bag hver deres anerkendte - både på den danske- og den internationale teaterscene -velkendte teatre. Henholdsvis Paolo Nani Teater og Kristjan Ingimarsson Company. Følgende er teatrene særlig kendte for, udover deres samproduktion Kunsten at dø:

Paolo Nani Teater: klassikeren Brevet (præsenteret i over 1200 gange igennem 25 år), Små katastrofer og ikke mindst familieforestillingen Jekyll on Ice.

Kristjan Ingimarsson Company: soloforestillingen Mike Attack og slapstick-komedierne BLAM! og Airport. KIC er desuden aktuel med sin ny storslåede visuel forestilling MORPH.

 

Idé og instruktion: Paolo Nani & Kristján Ingimarsson

Konsulent: Katrine Wiedemann

Scenedesign: Kristian Knudsen

Lyd- og Lysdesigner: Fabian Carvallo

Varighed: ca. 80 min. (uden pause)

Læs mere her: www.paolonani.com/kunsten-at-do