19. februar 2021

Eugenio Barba is retiring from his position as leader

Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret indleder ny og lovende æra med det første teaterlederskifte i over 50 år!


Midt under den igangværende coronanedlukning har et bemærkelsesværdigt lederskifte fundet sted på det verdensberømte, vestjyske teaterlaboratorium i Holstebro


Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret, har ved årsskiftet 2021 taget et af sine mest betydningsfulde skridt siden grundlæggelsen i Oslo, Norge, i 1964. Teatrets grundlægger og mangeårige leder, Eugenio Barba, stopper som teaterleder af det 56-årige teater og efterfølges af dramaturg Per Kap Bech Jensen. Eugenio Barba fortsætter sit arbejde som teaterinstruktør for Odin Teatret.
Per K. B. Jensen er født i Sydkorea og vokset op på Mors. Han blev cand.mag. i dramaturgi fra Aarhus Universitet i 2010. Ud over at have været udvikler og leder af diverse kultur- og teaterprojekter var han direktør for DSI Swinging Europe i Herning, inden han i 2014 blev administrator på Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret.

“Jeg glæder mig til at være med til at løse den kulturelle og kunstneriske arbejdsopgave sammen med de dygtige medarbejdere. Fremadrettet vil det være vigtigt at få sat teatret på Danmarkskortet, at skabe nye internationale partnerskaber og fortsat være arnested for scenekunstnerisk diversitet.” Per K.B. Jensen

Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatrets bestyrelse har med stor glæde udpeget Per K.B. Jensen som den rette til at videreføre teatret. Han vil fastholde og udvikle dets nationale og internationale betydning dels gennem et højt kunstnerisk niveau og dels gennem dets unikke kombination af teaterfaglige specialiseringer og bred folkelighed. Sammen med dets dygtige medarbejdere vil Per K. B. Jensen skabe en ny fremtid for teaterlaboratoriet og Odin Teatret på et solidt og erfarent grundlag af et halvt århundredes teaterforskning og scenekunstneriske eksperimenter.

Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret må karakteriseres som et enestående teater. Men ikke blot et teater. Det er også et scenekunstlaboratorium, der siden starten har udviklet nye kulturelle og kunstneriske former ved at skabe sin helt egen model for skuespillerens fysiske tilstedeværelse på scenen, hvad en teaterforestilling kan være og hvilken rolle, teatret kan have i en globaliseret verdenssamfundsorden. Desuden har dets ideer om et teaters betydning som middel til at oplade de menneskelige relationer i nærmiljøet vundet stor indflydelse. Tilsammen har disse forhold givet Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret en sjældent opnået international anerkendelse.

 

Per Kap Bech Jensen (tv. frontal) og Eugenio Barba. Foto: Simone Dragone