LokeLab, teknologi for kultur, teknologi af kultur

LokeLab er et laboratorium, der hører under NTL (Nordisk Teaterlaboratorium). LokeLab laboratoriet sigter mod at eksperimentere med og undersøge teknologiske redskaber rettet mod den kulturelle sektor. Processen startede med software skabt til ledelseskontrol af kulturelle aktiviteter, og vi arbejder på følgende:

Allerede tilgængelige værktøjer:

  • Software til styring af bevillinger, der kræver rapportering. Udviklet med erfaring erhvervet under storskalaprojektet Caravan Next under Creative Europe
    (https://github.com/LokeLab/simple)
  • Registreringssystem til arbejdstimer (SMILE): et forsimplet system til registrering af personaleaktiviteter relateret til hvert projekt

Services under udvikling (forventet klar i november 2019)

  • Tournebudgettering og -styring
  • Styring af GDPR-krav og opdatering af samtykkeerklæringer 
  • Arkivering af dokumenter og søgemaskine

Vores vision

Teknologien ændrer hvert aspekt af vore liv. Fordelene som nye digitale tilgange giver, har en stor indflydelse på vores samfund. En af de største udfordringer i erhvervslivet handler imidlertid ikke om enheder, software eller løsninger - den handler om hvordan vi kan styre den kulturelle udviklingsproces.

Mange facetter af global kommunikation er i dag påvirket af kulturelle forskelle. Nøglen til god kommunikation ligger i forståelse og respekt for vores forskelligheder. Den kulturelle kløft er også dikteret af de forskellige teknologiske muligheder der er til rådighed, og hvad brugere har adgang til.

I den kulturelle sektor er kreative ofte langt fra hinanden grundet forskelle i uddannelse, vaner eller på grund af forældede enheder. Vi må derfor være mere innovative i vores tilgang, men samtidig møde brugernes behov. Vi må kombinere de menneskelige og digitale elementer for at kommunikere på tværs af grænserne. 

Teknologi og kultur påvirker hinanden direkte. Med kulturens udvikling, ændres teknologien som den opfinder. Vi må ikke glemme hvordan vi taler ansigt til ansigt og den indvirkning det kan har, når vi krydser den kulturelle kløft. 

Hvad gør vi?

Vi designer eller redesigner software til kulturelle operatører og mere præcist:

  • Vi udvikler, installerer og vedligeholder software og værktøjer målrettet kulturelle aktiviteter
  • Vi laver masterclasses, seminarer, kurser og undervisning for kulturelle operatører i kulturel entreprenørskab og promovering af kulturel vækst

Cool, hvordan kan jeg kontakte jer?

Du er velkommen til at kontakte os på vores mailadresse. Barbara svarer dig snarest!