Mathias Dyhr (f. 1991) er billedkunstner, forfatter og kunstkritiker. 1. august 2018 påbegyndte han sit etårs artist-in-residence hos Odin Teatret. I den seneste tid har hans tvær-æstetiske praksis vist sig at pege i retningen af teater – at hans skrift er uløselig forbundet med krop og stemme, som meddeler sig i rummet. Det åbner feltet omkring skuespillerens teknik, som Mathias Dyhr vil forsøge at lade sin skrift omsætte fuldt og helt i. Han rejser spørgsmålet: hvad vil det sige at skrive teater? som han agter at give en række bud på gennem forskellige eksperimenter.

Som billedkunstner spiller objekter ligeledes en fremtrædende rolle i hans undersøgelse. Subjekt-objektforholdet udforskes i samspillet mellem skuespiller og rekvisit eller instrument, men også i iscenesættelsen af skulptureren og artefakter.

Arbejdsopholdet ser Mathias Dyhr som en anledning til at bedrive kunstnerisk grundforskning, som han udfolder i teori og praksis hos Odin Teatret og Nordisk Teaterlaboratorium. Der vil således under arbejdsopholdet følge en række eksperimenter, som både vil finde sted på teatret og som byttehandel andre udvalgte steder.

Siden 2012 har Mathias Dyhr drevet kunstnerduoen Mathias & Mathias sammen med Mathias Toubro. De har udstillet i ind- og udland, senest Overgaden – Institut for Samtidskunst, HEART – Herning Museum of Contemporary Art og MUNAL – Museo Nacional de Arte.

I forbindelse med Mathias Dyhrs afgang fra billedhuggerskolen på Det Kgl. Danske Kunstakademiet i 2016 debuterede han med bogen Skitse til en monografi hos forlaget Roulette Russe. Udgivelsen er en kunstbog, der befinder sig i grænselandet mellem autofiktion og kunstkritik.

Mathias Dyhr arbejder desuden som fast kunstkritiker hos det skandinaviske tidsskrifte Kunstkritikk.