04. April 2022

Aprilfestival

 

 

Fra d. 28. marts til d. 3. april har Nordisk Teaterlaboratoriums unge, internationale ensemble Ikarus Stage Arts deltaget i børneteaterfestivalen Aprilfestival i Esbjerg.

Her har de turneret rundt på de forskellige scener i byen og har opført ti forestillinger, bl.a. Stadsmusikanterne fra Bremen som er skabt i samarbejde med Hjerl Hede og bygger på et eventyr af Brødrene Grimm. Ved hjælp af musik, klovnerier og den gamle teatertradition commedia dell’arte (som er en slags komisk maskespil med rødder helt tilbage til Romerriget) åbner Ikarus Stage Arts musikkens og teatrets verden for børn på en sjov måde via eventyr.

Derudover optrådte ensemblet også med teaterkoncerten Ekkoer af Fejring som er målrettet de lidt ældre børn og unge. Forestillingen er en fejring af livet, og handler om at udtrykke taknemmelighed gennem sang og dans fra hele verden, og skabe et rum, for at huske dem, der ikke længere er iblandt os.

 

Generelt gjorde ensemblet sig positivt bemærket på festivalen og der var stor interesse fra både danske og internationale bookere og arrangører.

 

 

Og der var stor begejstring at spore blandt publikum efter forestillingerne på Skads Skole:

Jeg får lyst til at være med og danse.

(Julie, 5. klasse)

Man bliver bare megaglad af at se dem synge og danse.

(Liv, 5. klasse)

Jeg havde en dårlig dag, men efter at have set forestillingen er den blevet meget bedre.

(Lydia, 8. klasse)

 

Ikarus Stage Arts er et internationalt ensemble med base i Holstebro bestående af performere fra ti forskellige lande. Gruppen bliver ledet og instrueret af Carolina Pizarro og Luis Alonso, som begge er skuespillere i Odin Teatret.

Ensemblets repertoire inkluderer gadeteater, parader, teaterforestillinger og teaterkoncerter, hvori musik og bevægelse spiller vigtige roller. Gruppen har medvirket i festivaler i både Europa, Asien og Amerika, og henvender sig til alle slags publikummer i alle aldre.

Udover at opføre forestillingen Stadsmusikanterne fra Bremen og Ekkoer af fejring, optrådte de til to showcases bl.a. det store Festivalshow torsdag eftermiddag og aften.