08. April 2022

Der var engang et hus i Vinterskoven…

 

 

Langt om længe kunne vores Børne- og ungelaboratoriet under ledelse af Alice Occhiali og Valerio Peroni fra Váli Theatre Lab endelig vise deres forestilling for familier og pårørende.

Forestillingen er baseret på et eventyr, som blev skrevet og sat i scene udefra de ideer, der kom frem i en workshop med børnene i Børne- og ungelaboratoriet (BTL),

I løbet af workshoppen skrev børnene deres tekster, fandt kostumer og kom med ideer til scenografien. Showet er en kombination af fortælling, dans, sange og komposition af billeder. Alle disse elementer tilsammen skaber en udtryksfuld forestilling, som virkeliggør det, der inden da kun var en fantasi.

 

”Der var engang et hus i Vinterskoven…” er frit inspireret af eventyrene ”Hans og Grete”, af brd. Grimm, og ”Tommeliden”, af Charles Perrault, og har en uventet og overraskende afslutning.

Instruktion: Alice Occhiali

Dramaturgi af: Alice Occhiali og Valerio Peroni

Skuespillere: Børne- og ungelaboratoriet, Alice Occhiali og Valerio Peroni

Voice-over: Iben Nagel Rasmussen

 

Reaktioner fra publikum efter forestillingen:

 Jeg var imponeret over den professionelle setting. Lyd og lys satte fantastiske rammer så sanserne var helt vågne hos publikum. Hvert eneste barn fik lov til at stråle og alle delte hovedrollen på en måde! Jeg kunne godt lide at der var berøring fx på næsen og kinden og øjenkontakt mellem de voksne og hvert barn på scenen. Fjer og tegninger på gulvet var gode effekter! Det hvide tøj! Et børneunivers! Tak for en fantastisk oplevelse.
Valerio og Alice har skabt på meget kort tid, og trods Corona, en rigtig fin forestilling. Men de har også skabt en gruppe af unge mennesker, hvor de store tager sig af de yngste, hvor børnene har lært at udtale sig med både stemme og krop, akkompagneret af Iben N. Rasmussens smukke stemme. Sikke en dejlig og poetisk forestilling!
Det var sjovt og rørende på samme tid. Eleverne var meget dygtige og vi kunne se at de samtidig var meget spændte.
Det var utroligt dejligt at opleve, hvordan alle børnene deltog på lige fod med hinanden. Hvordan der var skabt rum til alle, og at mærke den varme og tryghed, I har skabt for dem hver især. Og ikke mindst hvordan de bar og støttede hinanden. Det var meget rørende.
Fortællingen var tankevækkende og fængende for både store og små

Foto: Marie Dyekjær Eriksen