11. September 2020

Eugenio Barba hædret med byen Athens guldmedalje

Eugenio Barba, leder af Odin Teatret i Holstebro, modtog ved en ceremoni den 5. september i Grækenland en fornem udmærkelse - byen Athens guldmedalje. Medaljen gives til kendte kunstnere, statsmænd og andre, der har ydet en særlig prisværdig indsats og gjort en forskel på et internationalt niveau.

Den er tidligere blevet skænket til blandt andre Maria Callas, Dario Fo, Umberto Eco, Theodoros Theodorakis, Frans Tiedemann (vicepræsident for EU). Den uddeles kun i særlige tilfælde.

Athens borgmester, Kostas Bacoyiannis, som overrakte medaljen til Eugenio Barba, sagde bl.a.: Tillad mig, for den uvurderlige indsats, at tildele Dem, Mr Barba og Odin Teatret, guldmedaljen fra den by, som betragtes som den vestlige civilisations - og dermed kunstens – fødested.
Borgmesteren fremhævede endvidere Barbas mange fortjenester og ham selv som ”en ikonisk reformator af det samtidige, globale avantgardeteater”.

Kilde: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/eugenio-barba-haedret-med-byen-athens-guldmedalje?publisherId=11045131&releaseId=13599789