01. July 2019

Måske kan Årets Reumert fortsætte? Odin Teatret går i spidsen for at redde prisen

Odin Teatret tilbyder at give 20.000 kr. fremadrettet i tre år til en opretholdelse af juryen og dermed en fortsat eksistens af Årets Reumert. De opfordrer resten af branchen til at støtte op.

”Vi på Odin Teatret vil også gerne kæmpe for Reumert-prisens fortsættelse.”

Det var et klart budskab teatrets leder Eugenio Barba gik ud med, da han i et debatoplæg i Politiken d. 27. juni bød ind med en redningsplan. For nok er Reumert-festen fed og priserne en fejring af den eksisterende scenekunstbranche, men uden en professionel jury, der rejser landet rundt og ser ’det hele’ er der ikke meget at hylde. Derfor er midler til juryens arbejde – her primært – rejser, uomtvisteligt for en fortsat eksistens af prisen. Så Eugenio Barba og Odin Teatret tog teten, og spurgte: ”hvorfor skal vi teaterfolk vente på en mæcen, når det gælder en sag, som er vigtig for os: vurdering, udveksling og spredning af informationer, som kulminerer med en fejring af de ypperste indsatser, teaterfolk har præsteret i løbet af året?”

 

Så nu opfordrer de resten af branchen til at støtte op om projektet ved en fast årlig donation.

Odin Teatret oplevede selv at være truet på eksistensen, og spurgte i 1969 branchen om hjælp. Råbet blev hørt og ved fælles hjælp fik teatret den nødvendige økonomiske indsprøjtning.

Nu tilbyder Odin Teatret selv at give 20.000 årligt i en treårige periode – og spørger som afslutning: ”Er der andre, der også vil være med til at støtte Reumert-prisen?”