18. December 2020

Midtjysk betræder nye stier sammen med Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Midtjysk betræder nye stier sammen med Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

 

I over halvandet år har Midtjysk Efterskole og Odin Teatret opbygget et stadigt tættere samarbejde. Det sender elever fra Midtjysk ind på Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret og skuespillere fra Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret til efterskolen for at gæsteundervise teaterlinjen.

På en våd og blæsende novemberaften stiger 38 elever fra Midtjysk Efterskole ud på en mørk parkeringsplads et sted i Holstebro. I mørket kan et par store brandbiler skimtes. En lærer råber, at de skal følge efter. Sammen bevæger flokken sig ned af en grusvej, der tager et hårdt sving mod højre. Der. For enden af mørket springer det varme lys frem gennem masser af vinduer. Midtjysk Efterskole er ankommet til Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret. En teatermastodont, der har til huse i uanfægtede Holstebro, og siden sin opstart i 1964 været ledet af Eugenio Barba. Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret er med sine Avantgarde forestillinger og performances anerkendt i teaterkredse over hele verden.

En anderledes teateroplevelse

Efter et par timer i det varme teaterhus træder eleverne igen ud i mørket med en ny, og for mange, anderledes teateroplevelse i frisk erindring. Nogle er lidt høje af oplevelsen andre er mere stille og reflekterende. Eleverne har set forestillingen, Det Kroniske Liv, der har været en fast del af Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatrets repertoire siden 2011.

I bussen på vejen hjem går snakken mellem eleverne. De kommer ikke blot fra skolens teaterlinje, men repræsenterer et bredt udsnit af skolens seks linjer. En lærer beder dem om at skrive nogle ord ned om deres oplevelse. Lea sidder med sine tommelfingre på smartphonen. De bevæger sig for så at holde pause. Hun kigger ned på sin telefon og skriver: 

- Stykket var meget inspirerende, og man kom til at reflektere over, hvad teater også kan være, og hvordan man kan tænke på teater på mange måder. Det var fedt, at det var så anderledes, og kunne tolkes på mange måder. Selve Teaterhuset var også meget inspirerende, og det var som om, man kom ind i en helt anden verden, fyldt med teater på kreative måder.

læs mere her