14. March 2022

Nyt partnerskab med Manchester School of Theatre

Nyt partnerskab mellem Nordisk Teaterlaboratorium og Manchester School of Theatre skal styrke de studerendes arbejde med teaterlaboratoriet i praksis

Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret har indgået et mangeårigt partnerskab med Manchester School of Theatre & Manchester School of Art. Som en del af deres MA/MFA i Performance tilbydes et kursus, hvor de studerende kan arbejde med bl.a. teaterlaboratoriet og Contemporary Performance. Kurset er formet af et tværfagligt hold af internationalt anerkendte kunstnere, forfattere og teaterfolk med det formål at bygge bro mellem bachelorstudiet og den professionelle kunstverden:

 

For nye kunstnere og dem midt i deres karriere er dette kursus
en mulighed for at researche og transformere deres eksisterende arbejde
i et kunstnerisk fællesskab af ligesindede med input fra eksperter
praktikere og akademikere som mentorer.

Netop Laboratorieteaterspecialet skal drives i samarbejde med Nordisk Teaterlaboratorium (NTL), hvor de studerende har mulighed for at specialisere sig i Fysisk træning og Laboratorium for Cross Pollination, som er en intensiv 'hands-on’ og ’minds-on' oplevelse af at leve og arbejde i et professionelt teaterlaboratorium, samt en empirisk undersøgelse af skuespil- og performanceteknikker i forhold til at producere ny viden. De studerende vil blive guidet af erfarne teaterudøvere fra forskellige platforme forbundet til NTL: normalt Cross Pollination og Vindenes Bro. Undervisningen foregår på Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatrets faciliteter i Holstebro.

 

Læs mere om projektet her