10. September 2021

The FUN box

Performing Arts Platform (Aarhus), Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret (Holstebro) og Bora Bora (Aarhus) indleder samarbejde om at give kunsten bedre vilkår

I et nyt projekt, The FUN box, (finansiel udvidet navigation) støttet af Region Midtjyllands udviklingspulje til ’Mindre udviklingsprojekter’, samler og udvikler de tre aktører, i samarbejde med en række andre kulturinstitutioner, viden om kulturprojekters ”ABC”, når det kommer til afrapportering, dokumentation, økonomistyring, planlægning og budgettering.

De tre institutioner har tidligere arbejdet sammen om konkrete kunstproduktioner, men ser et øget behov for sammen at skabe bedre rammer rent administrativt og ledelsesmæssigt for fremtidige kunstproduktioner.

I takt med at kravene til afrapportering og evaluering i forbindelse med kunst- og kulturprojekter generelt vokser og bliver mere detaljerede, ser de tre aktører et behov for - på tværs af kunstgenrerne - at hele evaluerings- og afrapporteringsdelen medtænkes i de indledende projektfaser og styrkes som navigationsredskab – uden at administrationen samtidig øges. Således at både den kvantitative samt kvalitative dataindsamling og løbende behandling forenkles.

”Vi oplever, at hele indsamlingen af dokumentation nedprioriteres i en travl hverdag. Derfor står vi ofte tilbage med det kæmpe arbejde, det er at indsamle dokumentation, når projekterne er færdige, og de medvirkende er spredt for alle vinde.” – Kasper Egelund

På denne baggrund er det ønsket at skabe en række vejledninger og skabeloner, der er bygget op således, at projekterne kan ’skrue op og ned’ for detaljeringsgraden afhængig af typen af projekter, tildelte tilskud, antal partnere m.v. Således skabes der en enklere sammenhæng gennem projektforløbene fra konceptudvikling, budgettering og ansøgningsprocedurer til gennemførelse, evaluering og afrapportering.

Ovenpå ’need to have’, altså baseret på krav og lovgivning, belyser vi endvidere en række muligheder for ’nice to have’, som projekterne kan implementere afhængig af behov.

Alt dette præsenteres dels på skrift - dels ’live’ til to events i henholdsvis Aarhus og Holstebro for kunst- og kulturaktører, regionale og kommunale medarbejdere, fonde m.v.

Projektet indgår i 'Mindre udviklingsprojekter', finansieret af Region Midtjylland.

Workshop 1 og præsentation af foreløbige resultater 25. november 2021 kl. 15.00 – 17.30 på Bora Bora, Lille Sal, Aarhus. Der er mulighed for efterfølgende at se forestillingen Tanz på Bora Bora kl. 19.30.

Workshop 2 og præsentation af endelige værktøjer 8. februar 2022 på Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret i Holstebro.

Kontakt:

Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret, projektleder Simone Dragone, +45 24463378, simone@odinteatret.dk

Performing Arts Platform, Charlotte Mors, +45 26835909, charlotte@theplatform.dk

Bora Bora, Kasper Egelund, +45 40344008, kasper@bora-bora.dk